Huis kopen in NL

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Geplaatst op

Scheidingen. Helaas komt het tegenwoordig vaak voor. Het ene stel gaat uit elkaar omdat ze uit elkaar gegroeid zijn, terwijl het andere stel uit elkaar gaat door een grote ruzie. Hoe dan ook is het in beide gevallen erg vervelend. In de meeste gevallen wonen getrouwde stellen samen. Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Zo kan een mediator Eindhoven bijvoorbeeld helpen. Maar wat doet een mediator Eindhoven precies? En wat moet je doen  met het huis?

Wat doet een mediator Eindhoven?

Een mediator is een persoon die losstaat van heel de situatie. Diegene is onafhankelijk en treedt op als bemiddelaar tussen partijen. Als mediator Eindhoven heb je een begeleidende rol, waarin je ervoor zorgt dat er een gespreksstructuur wordt aangebracht. De inhoud van een gesprek bepalen de partijen, maar jij zorgt ervoor dat wanneer er een conflict ontstaat jij optreedt als bemiddelaar. Door een mediator Eindhoven zorg je ervoor dat iedereen aan het woord komt. Tijdens en na het gesprek handelt de mediator Eindhoven oplossingsgericht en stelt hij overeenkomsten op.

Wat doe je met je woning tijdens de scheiding?

Als eerste is het van belang om te kijken naar wie de eigenaar is. Wanneer iemand alleen in een woning is gegaan, staat de woning op de naam van diegene. Door bijvoorbeeld geregistreerd partnerschap kan hier verandering in komen.  Door huwelijkse voorwaarden of partnerschap kun je namelijk andere dingen registreren. Daarin kun je bepalen wie de eigenaar van de woning is en wie er na een scheiding mag blijven wonen. Naast de woning zelf heb je ook de hele inboedel. Je kunt samen zijn in gemeenschap van goederen. Hierbij heeft ieder een helft van de koopwoning. Het is vooral van belang dat je alles goed overlegt. Ook over bijvoorbeeld de inboedel. Hier hebben de meeste mensen samen geld ingelegd. Zo moeten bijvoorbeeld de bank, tafel en stoelen verdeeld worden. Wanneer je hier samen niet uitkomt, is een mediator Eindhoven een goede oplossing. Door middel van de mediator Eindhoven moet je er samen uitkomen en kom je tot de juiste oplossing voor beide.

Gerelateerde berichten

Uw Woning Verhuren in Haarlem: Kies voor Expertise van Verhuurmakelaar Bas

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren in de historische stad Haarlem, is de keuze van de juiste verhuurmakelaar cruciaal. Met zijn pittoreske...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden