Huis kopen in NL

Wat is een epoxyvloer en wat zijn de voordelen ervan?

Geplaatst op

Wanneer je een huis gaat kopen, dan moet je ook nadenken over welke vloer je wilt. Je kunt houdt, tegels of beton als basis nemen. Maar er is ook nog een andere optie, de gietvloer of ook wel epoxyvloer genoemd. Wat zijn nou precies de voordelen van deze laatste vloer? En deze blog nemen we deze met je door.

De veelzijdigheid van de epoxyvloer

Particulieren en ondernemers zijn het er over eens, de epoxyvloer of gietvloer is een grote aanwinst in welk interieur dan ook. Maar wat maakt deze vloer nu zo gewild? We zetten even een aantal punten onder elkaar voor je:

  • De epoxyvloer is bijzonder slijtvast, extreem hoog belastbaar en dus erg geschikt voor een industriële setting. Nu wil het feit dat er ook industriële interieurstijlen zijn waarmee je je huis kunt aankleden. Dus in beide contexten pas de epoxyvloer goed. 
  • Daarnaast is de type vloer vrij makkelijk te leggen en naadloos. Dit ziet er strak uit en past goed in moderne woningen. Verder is de vloer erg veilig omdat er geen giftige stoffen vrijkomen. 
  • In vergelijking met beton is epoxy vrijwel stofvrij, deze eerste vloer staat bekend om de stoffigheid en het feit dat deze snel scheurt wanneer je bijvoorbeeld werkt met een vloerverwarming. Als de vloer in- en uitzet ontstaan er scheuren in een betonnen vloer. Je kunt dus beter gaan voor een epoxyvloer of ook wel gietvloer genoemd.

Particulieren en ondernemers hebben de epoxyvloer ontdekt als bijzondere toegevoegde waarde aan hun woning of onderneming.

Stijlvol thuis toe te passen

Kijk je hoeft echt niet te gaan voor de saaie grijze vloer, want het leuke van de epoxyvloer is dat deze in verschillende kleuren te verkrijgen is en zodoende altijd past bij jouw ideeën die je hebt over hoe je in drie uur uit moet komen te zien. De basale vorm van de epoxy of gietvloer maakt dat hij in vrijwel elke moderne woon stel in te passen is, sterker nog: hij vormt er de basis van.

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het kopen van een huis in Breda

Breda, een bruisende stad in het zuiden van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, gezellige sfeer en prachtige architectuur. Het is dan...

Lees meer

Uw Woning Verhuren in Haarlem: Kies voor Expertise van Verhuurmakelaar Bas

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren in de historische stad Haarlem, is de keuze van de juiste verhuurmakelaar cruciaal. Met zijn pittoreske...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden