Huis kopen in NL

Terrastegels: welke steensoort is voor mij geschikt?

Geplaatst op

Terrastegels zijn er in allerlei soorten en maten. De één kan beter tegen extreme weersomstandigheden dan de andere. De één is lichter dan de andere. De een is glad, de ander wat ruwer en dus veiliger. De één is goedkoop, de ander verhoudingsgewijs duur. Wat zijn nu de verschillen tussen de materialen?

Beton: veel en sterk voor een beperkt budget

De meest gangbare terrastegels zijn gemaakt van beton. Voor het uiterlijk van natuursteen tegen een fractie van de kosten, overweeg dan betontegels, die zijn gegoten uit gestort beton en gegeven texturen en kleuren te lijken op natuursteen of en zelfs een beetje op dure keramische tegels.

Rubber: ideaal voor mensen met kinderen

Rubber tegels worden vaak gebruikt voor sportvelden en andere speelterreinen. Het biedt een uniform, veerkrachtig oppervlak. Zeer zachte rubberen tegels zijn beschikbaar voor het bedekken van gebieden waar kinderen spelen. Ook rond zwembaden kunnen rubberen tegels een goede keuze zijn.

Graniet: zeer robuust maar kan glad worden

Ook graniet is een (wat duurder) natuursteen soort. Graniet is een hoogwaardig steensoort, maar het heeft bepaalde nadelen als het buiten wordt gebruikt. Graniettegels zijn meestal hoogglans gepolijst, waardoor ze glad kunnen worden als ze nat zijn. En het is een relatief poreuze steen in vergelijking met andere vormen van tegel; het zal regelmatig moeten worden afgedicht om (kalk)vlekken en het binnendringen van water te voorkomen.

Keramisch: de meest gebruikte luxe steensoort voor in de tuin

Traditionele keramische terrastegels zijn een goede keuze voor tuinen. In het algemeen zijn keramische tegels echter het meest geschikt voor lichte patio’s, omdat ze niet zo sterk zijn als andere keuzes. Als je toch kiest voor keramische tegels, zorg er dan voor dat het een terrastegel is die stevig genoeg is voor gebruik op het terras; keramische tegels die op de markt worden gebracht als wandtegel zijn meestal niet sterk genoeg voor gebruik op de vloer of op het terras. Materiaalkosten variëren sterk voor keramische tegels, maar zijn goedkoper dan bijvoorbeeld dan porselein.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden