Huis kopen in NL

Ontdek hoe je de strijd wint van hard water

Geplaatst op

Heb je net een nieuwe woning gekocht en kom je erachter dat er wel heel veel kalk in het water zit? Dan beschikt jouw woning over een watertoevoer dat bestaat uit hard water. We behandelen in deze blog de nadelen van hard water en hoe je de strijd hiermee aan kunt gaan. Het is belangrijk dat je deze aangaat, want anders ga je alleen maar last krijgen van kalkaanslag. Lees daarom snel verder en start de strijd tegen hard water.

Weg met kalkaanslag

Iedereen kent het wel: kalkaanslag. Het heeft vaak een vieze witte of gele gloed en zit in en rondom je sanitair. Je zult er ongetwijfeld op gegeven moment aan gaan irriteren. Daarnaast is het gewoon smerig. Het zit namelijk in je water en dit komt uit jouw kranen en douche. Dit is zichtbaar kalk. We beseffen ons vaak niet dat dezelfde kalk ook binnen in onze elektrische apparaten gaan zitten. Zoals de vaatwasser, waterkokers en wasmachines. De kalk hoopt zich op en zorgt voor verstoppingen. Als je niet op tijd de strijd aangaat tegen kalkaanslag dan zal de levensduur van je apparaten alleen maar korter worden.

De oplossing

Met een waterontharder ga je de strijd aan tegen deze kalkvorming. Kalk ontstaat zodra stoffen, waaronder magnesium, in hard water met elkaar mengen. Bij opdroging vormt dit kalk. De waterontharder zorgt dat er via magneten het magnesium niet kan mengen. Dit voorkomt dat kalk ontstaat en zich kan kleven aan oppervlaktes. Ga daarnaast aan de slag met antikalk. Maak de douchekop, kranen en andere sanitaire oppervlaktes goed schoon met deze schoonmaakspullen. Vergeet niet om antikalk voor de apparaten te gebruiken. Zo worden de machines ook van binnen grondig gereinigd.

Water ontharden

Een waterontharder biedt veel voordelen en is eigenlijk onmisbaar in een woning waar er sprake is van voornamelijk veel hard water. Zorg dat je deze laat aansluiten direct op je watertoevoer. Hoe eerder hoe minder kalk zich gaat vormen in jouw woning. Bestel voordelig een waterontharder via www.waterontharder.com. Zo ga je effectief de strijd aan en win je de strijd tegen kalkaanslag.

Gerelateerde berichten

Uw Woning Verhuren in Haarlem: Kies voor Expertise van Verhuurmakelaar Bas

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren in de historische stad Haarlem, is de keuze van de juiste verhuurmakelaar cruciaal. Met zijn pittoreske...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden