Huis kopen in NL

Huistechniek voor een groener leven

Geplaatst op

Het is erg fijn om geld te kunnen besparen en ook gewoon een groot gedeelte van je ecologische voetafdruk weglaten. Zeker wanneer je een huis gekocht hebt en sowieso een nieuwe start in een gloednieuwe woning wilt maken. Hoe kun je dit realiseren? Tegenwoordig zijn er veel technologische ontwikkelingen geweest die het mogelijk maken om stukken milieuvriendelijker te wonen. Er zijn zelfs mogelijkheden om totaal passief (als het gaat om energievraag) je huishouding draaiende te houden. We nemen de opties in deze tekst met je door.

Zonnepanelen op je dak 

We kennen ze al een tijdje en steeds meer mensen hebben ze op het dak liggen. Natuurlijk gaat het over zonnepanelen; met deze dingen kun je elektriciteit opwekken en uiteindelijk ook warm water om te douchen en af te wassen verkrijgen. Het aantal kilowattuur dat je kunt op werken is aanzienlijk en het is zelfs zo dat er in bepaalde jaren geld aan jou betaald wordt, omdat je zoveel levert aan de energiemaatschappij. Dan moet je zelfs een Kamer van Koophandel nummer aanvragen omdat je energie opwekt en verkoopt. Dus je bent zelf een soort energieleverancier geworden. Bij APSolar: uw zonnepanelen specialist van het noorden, vind je de zonnepanelen waarmee je echt waar voor je geld krijgt. 

Warmtepomp 

Het is mogelijk om een warmtepomp te nemen en uit de omgeving energie te trekken. Deze wordt in de vorm van warmte vrijgegeven via een met de pomp verbonden verwarmingssysteem. Uit de grond, het water en de lucht kan energie gehaald worden. Op deze manier is het mogelijk om nog meer te besparen op de energiekosten en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat is in onze tijd van klimaatverandering, en allerlei effecten daarvan, geen slechte keuze. Stap voor stap proberen overheden naar een duurzame manier van energievoorziening te gaan. 

Blijf onze blogs volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de verschillende opties als het gaat over het inrichten, verbouwen en onderhouden van je woning. We blijven je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Gerelateerde berichten

Uw Woning Verhuren in Haarlem: Kies voor Expertise van Verhuurmakelaar Bas

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren in de historische stad Haarlem, is de keuze van de juiste verhuurmakelaar cruciaal. Met zijn pittoreske...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden