Huis kopen in NL

Hoe richt ik thuisstudio in?

Geplaatst op

In Nederland zijn er veel mensen bezig met muziek. Ze willen graag opnames maken thuis. Maar weten soms niet hoe dit makkelijk geregeld kan worden. In deze blog nemen we je mee langs een aantal tips waarmee jij een studio thuis kunt inrichten. Lees snel verder en doe je voordeel hiermee.

Meta: om mijn thuisstudio in te kunnen richten kun je gebruikmaken van een paar simpele tips. Deze geven we je in deze blog!

Geluidsabsorptie

Hoe je ook een geluidsstudio wilt inrichten, het is altijd belangrijk om te zorgen voor een juiste akoestiek. Om dit te realiseren kun je gebruikmaken van speciale materialen die geluid absorberen. Bijvoorbeeld akoestische spuitwerk op het plafond dat geluid absorbeert. Op deze manier is het mogelijk om de klank van een instrument of vocalen droog op te nemen. Wat is daarvan het voordeel? Het is heel belangrijk dat de klank in een opname zo droog mogelijk is, omdat je een hinderlijke echo uit de kamer niet uit een opname kunt filteren. Als je een droge opname maakt, kun je natuurlijk wel altijd zelf nog effecten toevoegen. Op deze manier kun je als het ware ingrediënten aan je mix toevoegen, dat is een beetje hetzelfde als een lekker gerecht maken. Dan wil je ook niet dat er in de past standaard een boel zout zit. Niet te veel kruiden en ook niet te weinig, maakt wel een heerlijke maaltijd. 

Wat heb je nodig om op te kunnen nemen?

Om het maar eens even heel eenvoudig te zeggen: je hebt een computer en een microfoon nodig om relatief goedkoop muziek op te kunnen nemen. Ook een sporenrecorder is een optie. Op de computer heb je een audiobewerkingsprogramma nodig. Maar hier hoef je geen geld aan uit te geven, want dit is een gratis optie. Je kunt namelijk een programma downloaden vanaf het internet: het heet Audacity en dit werkt bijzonder goed. Meerdere sporen kunnen opgenomen worden, waardoor je met je gitaar meerdere gitaarlijntjes kunt opnemen. Hetzelfde geldt voor zang. Zo kun je dus heel gemakkelijk een programma of album maken met je eigen nummers. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden