Huis kopen in NL

Hoe maak je je huis duurzamer?

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je huis duurzamer wordt ingericht. Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is natuurlijk door middel van zuiniger om te gaan met het energieverbruik en zo min mogelijk slijtage te veroorzaken aan apparaten zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Er zijn echter nog een paar andere tips die erg belangrijk kunnen zijn om ervoor te zorgen dat je je woning duurzaam kunt inrichten. In deze blog geven we je een aantal tips waar je misschien niet direct over nadenkt wanneer je het hebt over het verduurzamen van een woning. Lees snel verder en ontdek hoe jij je steentje kunt bijdragen aan een beter milieu en een betere duurzamere leefomgeving.

Tip #1: Schaf een waterontkalker aan

De meeste mensen zullen inmiddels wel gehoord hebben van een waterontkalker. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater als het ware gefilterd wordt. Hierdoor zal er beduidend minder kalk in je leidingwater zitten. Dat is niet alleen beter voor de gezondheid, maar het is vooral heel erg goed voor je huishoudelijke apparaten! Denk bijvoorbeeld aan de wasmachine, de vaatwasser, het koffiezetapparaat en andere apparaten die regelmatig veel water verbruiken. Wanneer er veel kalk in het leidingwater zit, zal dit uiteindelijk ook in deze apparaten terecht komen. Het gevolg is dat ze op een gegeven moment minder goed zullen gaan functioneren en de opbouw van kalk dusdanig hoog is, dat sommige mensen ervoor kiezen om een nieuw apparaat te kopen. Dat is natuurlijk erg zonde aangezien deze apparaten namelijk makkelijk decennia lang meekunnen. En het fabriceren van deze huishoudelijke apparaten is niet gratis en heeft, net als alles wat gefabriceerd wordt, een impact op het milieu. Neem daarom een waterontkalker en geniet langere tijd van je huishoudelijke apparaten.

Tip #2: Overweeg een warmtepomp 

Warmtepompen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden sinds de overheid de ambitie heeft uitgesproken om Nederland van het gas af te halen. Op dit moment zijn ze nog tamelijk duur in de aanschaf, maar de verwachting is dat dit op termijn, wanneer er verbeteringen in het ontwerp en de fabricage worden gevonden, goedkoper zal worden. Ze zijn duurder dan een gebruikelijke CV-ketel, maar je moet natuurlijk wel wat overhebben voor een schoner milieu!

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het kopen van een huis in Breda

Breda, een bruisende stad in het zuiden van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, gezellige sfeer en prachtige architectuur. Het is dan...

Lees meer

Uw Woning Verhuren in Haarlem: Kies voor Expertise van Verhuurmakelaar Bas

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren in de historische stad Haarlem, is de keuze van de juiste verhuurmakelaar cruciaal. Met zijn pittoreske...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden