Huis kopen in NL

Hoe maak ik mijn monumentale woning ecologische?

Geplaatst op

Er zijn een aantal manieren waarmee het mogelijk is om een monumentale woning ecologisch in te richten, in deze blog nemen we een aantal tips met je door waardoor jij dit heel snel kunt realiseren. Het belangrijkste ding wat je kunt doen is isoleren. Daar gaan we een aantal tips voor gegeven. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit kan.

Spouwmuurisolatie

Bij veel monumentale panden is de spouwmuurisolatie niet op orde ,dit komt omdat men vroege hele andere ideeën had over een muurisolatie. Wat je kunt doen, is een bedrijf bellen dat er dan parels in spuit, het moet dan wel zo zijn dat de spouwmuur vrij is van puin en oud isolatiemateriaal. Deze parels zorgen ervoor dat warmte niet kan ontsnappen en dat vocht geen kans krijgt. Dit zorgt voor een reductie van de energiekosten en zal zorgen dat je woning minder de tochtig is. Op deze manier wordt het echt een stuk ecologische thuis bij jou

Nieuwe beglazing

Veel oude huizen hebben nog steeds geen dubbele beglazing en dit is een bijzonder groot probleem want de energiekosten lopen dan sterk op omdat warmte heel makkelijk kan ontsnappen via de ruiten. Andersom is het zo, dat warmte binnen kan komen wanneer je het juist koel wil hebben, zoals in de zomer, dan moet de airco extra hard werken, wat ook weer meer energiekosten met zich meebrengt. Wanneer je driedubbel glas of dubbel glas laat zetten, dan ben je goed bezig en zul je veel minder energie kwijt zijn. Vraag of je subsidie kan krijgen, in sommige gemeenten is dit het geval.

De verwarming

Heb je een houtkachel of een ouderwetse centrale verwarming, overweeg dan een vloerverwarming aan te schaffen. Deze is heel goed te combineren met een gietvloer. De warmte wordt dan evenredig verdeeld door de woning. Grosso modo kan de thermostaat dan een stuk lager. Alle genoemde aanpassingen aan de woning zullen een som van energiekosten met zich mee brengen die lager is dan wanneer je er niets aan doet. Succes met het ecologisch maken van jouw woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden