Huis kopen in NL

Hoe bereid ik mijn huis voor op een lange vakantie?

Geplaatst op

Je kijkt er reikhalzend naar uit: je jaarlijkse vakantie naar het buitenland. Veel mensen maken zich zorgen over hoe ze hun huis moeten achterlaten. In dit blog lees je de allerbelangrijkste dingen die je moet doen voordat je vertrekt naar jouw zonbestemming.

Gooi al je afval weg

Het zit als het goed is al een beetje in je routine: maar het weggooien van al jouw afval verdient een eigen vermelding. Soms vergeten we wat we niet kunnen zien. Er kunnen eierschalen of sinaasappelschillen zijn die nog in een afvalbakje zijn blijven liggen. Deze geuren zijn zeer aantrekkelijk voor mieren en vliegen en op termijn kan zeker groenafval gaan schimmelen. Voordat je de deur uitgaat, spoel je de vuilnisbak door met schoonmaakazijn en water. Een schone thuiskomst gegarandeerd.

Zet de verlichting op een timer of schakel je buren in

Er wordt regelmatig geadviseerd om verlichting op een timer te zetten, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Sommige deskundigen zeggen dat het laten branden van lichten op een timer op dezelfde plaats op hetzelfde moment elke nacht aangeeft dat je niet thuis bent. Het beste wat je kunt doen is een buurman de alternatieve lichten voor je laten aanzetten. Tegenwoordig kun je ook met smartphone apps je verlichting instellen, check dit voordat je op vakantie gaat.

Controleer alle ramen en deuren

Vlak voor je vertrekt, is het verstandig om alle mogelijke ingangspunten rond je huis te controleren. Zorg ervoor dat je geen zelden gebruikte deuren of ramen open laat staan. Het is gemakkelijk om die zijdeur te vergeten die zelden gebruikt wordt, wat ook de eerste plaats is die een inbreker waarschijnlijk zou controleren.

Controleer of je sloten zijn beveiligd met een PKVW-slot

Wil je zeker weten dat je huis volledig goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk? Dan is het goed om een slotenmaker in te schakelen. Slotenmaker-expert.nl is een erkende slotenmaker met Politiekeurmerk die landelijk opereert. Vooral als slotenmaker in Amsterdam Zuidoost merken ze veel positieve geluiden van de controlerondes. Mensen kunnen na hun inbraakpreventieadvies met een gerust hart op vakantie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden