Huis kopen in NL

Een schone, functionele woning met een waterontharder

Geplaatst op

Wanneer je een huis koopt, dan is het superbelangrijk dat deze volledig functioneel en schoon is. Dat straalt de professionaliteit uit die je nodig hebt om je gasten een goed gevoel te geven (wat ziet het huis er mooi uit!) en zelf natuurlijk dagelijks het profijt ervan te hebben. Het is erg belangrijk dat je zorgt dat je de juiste dingen in huis hebt om dit doel te bereiken. Een van die dingen is de waterontharder die onmisbaar is als het gaat over het kalkaanslag vrij houden van je woning. Dit ding past dus in je anti kalk strategie.

Waarom een anti kalk strategie? 

Het is erg belangrijk om een anti kalk strategie te hebben. Deze zorgt er namelijk voor dat er in je woning niet overal problemen opduiken die te maken hebben met kalkaanslag. Bij problemen kun je denken aan: 

Apparaten die niet meer goed functioneren, zoals vaatwassers of wasmachines. Deze hebben een verwarmingselement en daarop gaat naar verloop van tijd de nodige kalkaanslag zitten. Dan werkt het niet goed meer. Een apparaat gaat dan meer stroom verbruiken om toch het water op een bepaalde temperatuur te krijgen. Bovendien gaan apparaten met veel kalkaanslag sneller stuk. Dat willen we natuurlijk niet. 

CV-systeem. Een verwarming waarin kalkaanslag gaat zitten (in de leidingen, de ketel, de kranen, et cetera) gaat op den duur slecht presteren. De radiatoren krijgen kalkaanslag afzettingen en dit zorgt voor slechte prestaties. Je gaat meer energie verbruiken (gas stroken) dat gaat je geld kosten.

Gelukkig is het mogelijk om deze problemen te voorkomen door een waterontharder aan te schaffen. 

Wat doet een waterontharder voor je nieuwe huis? 

Stel je voor dat je een nieuwe woning gekocht hebt. Dan is dat de juiste tijd om een waterontharder aan de schaffen. De voordelen ervan hebben we hierboven zojuist uit de doeken gedaan. Maar wat doet het ding eigenlijk? De waterontharder zorgt ervoor (via magnetische straling) dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Normaal gesproken hecht het zich aan de leidingen en verwarmingselementen in apparaten in de vorm van kalkaanslag. Met zo´n ontharder op je hoofdwaterleiding in de meterkast gebeurt dat niet. Zo houd je je woning lekker kalkaanslag vrij! 

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het kopen van een huis in Breda

Breda, een bruisende stad in het zuiden van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, gezellige sfeer en prachtige architectuur. Het is dan...

Lees meer

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden