Huis kopen in NL

De voordelen van een goed matras

Geplaatst op

Een goed matras zorgt ervoor dat ieder deel van je lichaam in gelijke mate ondersteunt wordt. Zonder deze gelijkmatige gewichtsverdeling wordt je onderrug niet voldoende ondersteund, waardoor je lichaamsklachten kunt ervaren. Wanneer je voor een langere periode lichaamsklachten ervaart, kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Er bestaan verschillende formaten matrassen, zoals 90×200-matrassen, 140×200-matrassen en 160×200 -matrassen. Het juiste formaat kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van je nachtrust. Verder kennen goede matrassen nog meer voordelen voor jouw gezondheid. Je leest ze in dit blog. 

Nooit meer snurken

Wanneer je partner snurkt, is de kans groot dat je hierdoor minder gemakkelijk in slaap valt. Dit zorgt er dan ook voor dat je minder lang en diep slaapt, waardoor je de volgende dag minder energiek bent. Snurken wordt veroorzaakt doordat je luchtweg gedeeltelijk wordt geblokkeerd tijdens je slaap. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een matras te ver meebuigt met je lichaam. Veel mensen hebben last van een snurkende partner en zoeken naar een oplossing. Deze oplossing ligt soms dichterbij dan je in eerste instantie denkt. Een gemiddeld hard matras zorgt er namelijk voor dat je luchtweg niet geblokkeerd kan worden. 

Verlaagt je stressniveau

Door een goed matras te kopen kun je dus voorkomen dat je wakker ligt omdat je partner snurkt. Dit zorgt ervoor dat je nachtrust niet wordt verstoord en je langer zult slapen. Je zult merken dat je minder stress ervaart als je goed slaapt. Dit komt omdat je lichaam meer stresshormonen produceert wanneer je last hebt van slaaptekort. Deze hormonen zorgen er bovendien voor dat je bloeddruk omhoog gaat. Een lange en diepe slaapt zorgt er juist voor dat het lichaam minder van deze hormonen aanmaakt en je bloeddruk laag blijft. 

Minder draaien en rollen

In je slaap kun je veel bewegen zonder dat je dit doorhebt, wat zorgt voor een minder diepe slaap. Het draaien van je partner in bed kan ook zorgen dat je zelf een minder goede nachtrust hebt. De bewegingen die een partner in zijn of haar slaapt maakt, worden namelijk door bewegingsgolven overgedragen naar jouw kant van het bed. Een goed en stevig matras kan deze golven absorberen, waardoor je minder last ervaart en een beter nachtrust hebt. 

Voorkomt pijn 

Als je een beetje bekend bent met rug- of gewrichtspijn, dan is de kans groot dat je matras de boosdoener is. Een goed matras van een juist formaat is van essentieel belang voor een pijnvrije nachtrust. Een goed matras houdt je ruggenwervel in een rechte lijn en buigt niet te ver mee. Bovendien ontlast het bepaalde drukpunten die je houding ondersteunen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden