Huis kopen in NL

De voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Er wordt nog wel eens een gietvloer gelegd, maar niet veel mensen weten wat nou echt de voordelen van zo’n vloer zijn. Daarom noemen wij in deze blog 4 voordelen van gietvloer. Zo hebben we het over een aantal voordelen zoals: onderhoud en hygiëne, waterafstotend, warmte en brandvertragend. 

Onderhoud en hygiëne 

Een gietvloer is ongelooflijk makkelijk te onderhouden, dit is natuurlijk een heel groot voordeel. Je kan vuil makkelijk van de vloer verwijderen, omdat er geen naden in zitten. Bij andere vloeren met naden, kan vuil zich hierin ophopen. Dit kan het schoonmaken van je vloer moeilijk maken. Doordat je de vloer zo makkelijk kunt schoonmaken, komt een gietvloer uitstekend tot zijn recht in de keuken. Je kan namelijk met een vochtig doekje alle vetspatten en etensresten verwijderen. 

Waterafstotend 

Zo’n gietvloer is overal in het hele huis geschikt. Dit komt omdat deze vloer in elke ruimte past, zoals in de keuken, woonkamer, slaapkamer en in de badkamer. Een gietvloer past zo goed in de badkamer omdat deze volledig waterdicht is, zo krijg je ook de mogelijkheid om op de vloer te kunnen douchen. 

Warmte 

Het is s ’ochtends natuurlijk niet fijn om je warme bed in te ruilen voor een koude vloer. Doordat een gietvloer warm aanvoelt, heb je dit probleem niet meer. Als je de vloer alsnog te koud vindt, kun je de gietvloer combineren met een vloerverwarming. 

Brandvertragend 

Een gietvloer zitten een aantal elementen die ervoor zorgen de brand wordt vertraagd. Dit kan jou dus extra tijd opleveren wanneer je uit je huis moet vluchten. Daarnaast kan dit de brandweer meer tijd geven om het gebouw te redden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden