Huis kopen in NL

Bestrijd kalk in je nieuwe huis: koop een waterontharder

Geplaatst op

Wanneer je nieuwe woning gekocht hebt heb je een behoorlijke hoeveelheid geld uitgegeven en dan wil je natuurlijk ook dat je lang kunt profiteren van de aanschaf van je mooie woning. Met andere woorden, je wilt graag dat deze er lang op een goede manier uitziet. Hoe gaan we dit dan voor elkaar krijgen? Het is erg makkelijk om een aantal dingen te laten liggen waardoor je toch uiteindelijk een minder mooie woning krijgt. Hoe dit precies in elkaar zit gaan we hieronder vertellen. 

Bestrijd kalk in je nieuwe huis 

Het is helemaal niet zo moeilijk om je woning op een goede manier leuk en netjes te houden. Je kan er voor zorgen dat kalkaanslag niet zo snel ontstaat. Benoemde specifiek kalkaanslag omdat dit een veelgehoorde klacht is van huiseigenaren, dat hun keuken en douche er niet zo mooi uitziet na een tijdje. Gelukkig is het mogelijk om kalkaanslag te bestrijden dmv een waterontharder. Als je graag waterontharders vergelijken wilt, dan is dat over het algemeen niet zo moeilijk. Wij kunnen je met een aantal eenvoudige tips op weg helpen: 

De magnetische waterontharder. Deze waterontharder werkt met magnetische straling en  zorgt ervoor dat kalk gewoon in het water opgelost blijft zitten. Het is dus niet zo dat de kalk zich kan gaan hechten aan het douche oppervlak. Het is een gemakkelijke waterontharder die je gewoon even aansluit en verder hoef je niet meer naar te kijken. 

Ionische waterontharder. Deze waterontharder werkte met een bepaald reservoir waar zout in zit. We zien dat het zout vaak in het oppervlaktewater terecht komt dat zoet is. Daarmee treedt verzilting op. Dit laatste is niet prettig omdat mensen en dieren afhankelijk zijn van zoetwater en verzilting ervoor zorgt dat het zoete water zout wordt.

Conclusie

Dit zijn grofweg twee waterontharders die vaak gebruikt worden, wij raden je aan om voor de eerste te gaan, zeker wanneer je het belangrijk vindt dat je ecologische voetafdruk kleiner wordt. De ecologische voetafdruk gaat namelijk niet alleen over CO2-uitstoot, maar ook over bijvoorbeeld verzilting van zoet drinkwater een proces dat we overigens op vele plaatsen in de wereld zien en het is echt een probleem dat getackeld moet worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je een woning kopen? Dan is het goed om onze blogs met tips te lezen.

Contactgegevens

Via info @ huiskopen-in.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden