Een permanent of tweede huis kopen in Oostenrijk

Misschien bent u tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk helemaal verliefd geworden op dit land met zijn prachtige landschappen en mooie bergtoppen.

 

 

Als dit zo is kunt u erover denken een tweede huis in Oostenrijk te gaan kopen. In de zomer kun je mooie bergwandelingen maken omdat er dan geen sneeuw ligt en in de winter kunt u gaan skiën. Kortom, voor een ieder wat wils en wie wil er nu niet wakker worden met zulke enorme mooie landschappen. En Oostenrijk heeft nog veel meer voordelen voor u in petto.

Voordelen bij het kopen van een tweede huis in Oostenrijk
· In vergelijking met andere populaire vakantielanden zoals Frankrijk en Spanje, bent u over het algemeen minder geld kwijt voor de aankoop van uw tweede huis of chalet.
· Het grote voordeel van Oostenrijk in vergelijking met andere landen is dat het in economisch opzicht een zeer evenwichtig land is en dat brengt minder risico’s mee voor hypotheekverstrekkers.
· Al voor relatief weinig geld heb je een prachtig huisje tot je beschikking.
· De Oostenrijkse mentaliteit staat over het algemeen bij de Nederlanders zeer positief aangeschreven. Nederlanders houden net als de Oostenrijkers wel van gezelligheid en een hapje en een drankje en dit maakt het land zeer aantrekkelijk voor ons Nederlanders.
· De vele mogelijkheden in de zomer en in de winter maakt dit land zeer geliefd bij de Nederlanders. Het is een land met onbegrensde mogelijkheden met in elk jaargetijde zijn specifieke mogelijkheden.
· Wanneer je gaat beleggen in een tweede huis is dit vaak ook aantrekkelijk in financieel opzicht. Als je huis vaak wordt verhuurd, kan dit veel opleveren. En het huis zal natuurlijk over het algemeen elk jaar in waarde stijgen.

Aanvullende tips voor kopen in Oostenrijk
Elke deelstaat heeft wel zijn eigen regelgevingen voor het kopen van een huis. Deze regelgevingen moeten ervoor zorgen dat er op bepaalde momenten, vooral buiten de vakanties, geen spookdorpen ontstaan en dus de hele leefomgeving daar wordt ontwricht. Je moet ervoor tekenen dat het huis meestal bewoond is. Net als in Nederland is het in Oostenrijk wettelijk vastgelegd dat de overdracht plaats vindt middels een notariële akte.  Er is een akte voor de koop van de woning en een akte voor de koop van de grond. U kunt dit eventueel gewoon in Nederland door een Nederlandse notaris laten afhandelen. Bovendien heb je ook toestemming nodig van de lokale autoriteiten, anders kan er geen huis worden gekocht. Een Truehand verklaring zorgt ervoor dat de notaris de koopsom aan de projectontwikkelaar overmaakt. Al met al moeten de voordelen en nadelen tegen elkaar worden afgewogen. Zoek in ieder geval een expert op dit gebied die uw vragen kan beantwoorden, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.